Lasspetters Aktiekrant  Lasspetters  
 48 pagina's  met lasproducten
 tegen extra scherpe  prijzen!

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Brandsma Lastechniek
's Gravendamseweg 51C 
2215TC Voorhout
tel: 0252 - 377776

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Veilig omgaan met gasflessen


Iedereen die met gasflessen omgaat, dient op de hoogte te zijn van de eigenschappen en gevaren van propaangas en moet weten welke maatregelen genomen moeten worden in geval van brand of andere problemen.

 

Kies een veilige locatie voor uw gasfles

1. Hou bij uw keuze van een geschikte locatie voor de gasflessen ook rekening met de toekomstige leveringen, vervanging van de gasflessen en veiligheidsaspecten.

2. Het tillen of slepen van gasflessen moet zo veel mogelijk vermeden worden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een steekwagentje. Vermijd daarom een locatie met steile hellingen, trappen, gladde en oneffen oppervlakten, zachte ondergrond, zoals gras, aarde enz. en obstakels zoals afvoerpijpen, geparkeerde voertuigen etc.

3. Kies een plaats waar uw gasfles beschermd is tegen schade door voertuigen.

4. Plaats uw gasflessen altijd rechtop, met de bodem op een vlakke ondergrond, tegen een buitenmuur en op een goed geventileerde plaats.

5. Omdat propaan zwaarder is dan lucht, mogen de gasflessen niet in kelders of afgesloten ruimten worden geplaatst.

6. Voorkom de aanwezigheid van brandbaar materiaal in de buurt van uw gasflessen. Wanneer een goede ventilatie gegarandeerd blijft, is het planten van bloemen of struiken of het plaatsen van een lattenscherm rond de gasflessen wel aanvaardbaar.

7. De gasflessen moeten minstens 1 m horizontaal en 0.3 m verticaal verwijderd zijn van deuren, ramen, ventilatiebuizen, uiteinden van schoorsteenpijpen en alle mogelijke ontstekingsbronnen.

8. De gasflessen moeten minstens 2 m verwijderd zijn van open afvoerkanalen, open geulen of kelderopeningen, tenzij deze afgescheiden zijn door een muur die 250 mm hoog is.

Copyright © 2010 Brandsmalastechniek. All Rights Reserved.