Lasspetters Aktiekrant  Lasspetters  
 48 pagina's  met lasproducten
 tegen extra scherpe  prijzen!

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Brandsma Lastechniek
's Gravendamseweg 51C 
2215TC Voorhout
tel: 0252 - 377776

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De veiligheid van de BP Gas Light
logoSterk en veilig

Seal

De groene garantie van BP

De populaire BP Gas Light gasfles is een graag geziene ‘gast’ bij vele recreatieve toepassingen (kamperen, barbecue en terrasverwarming). Een vertrouwd en herkenbaar beeld bij menig buitenevenement, waar de groene garantie van het BP merk achter staat.

Deze herkenbaarheid wordt nog duidelijker met de vernieuwde verzegeling t.w. een witte krimpfolie met het in groen afgebeelde BP Helios beeldmerk, die in de loop van het seizoen het groene dopje op deBP Gas Light flessen gaat vervangen. Controleert u bij aanschaf altijd of de krimpfolieverzegeling onbeschadigd is.

BP Gas Light collar 2009

Veiligheidsinstructies

Op de BP Gas Light treft u met ingang van 2009 een zogenaamde collar aan. Hiermee worden aan de hand van duidelijke pictogrammen een aantal instructies onder de aandacht gebracht die van groot belang zijn voor het veilig gebruik van de BP Gas Light, t.w. 
 • Niet gooien met de fles
 • De fles niet laten vallen
 • Niet rollen met deze fles
 • Fles niet onder een brandende BBQ plaatsen

  Klik hier voor de Gouden regels voor veilig gebruik van flessengas.
 • Een gewone gasfles bij brand

  Bij stalen gasflessen zal indien de temperatuur in de buurt van de fles sterk oploopt, bijvoorbeeld bij een brand, het gas in de fles gaan uitzetten. Indien dit proces niet door het koelen van de fles gestopt wordt kan dit dusdanig extreme vormen aannemen dat er een hydraulische kracht op de wand van de fles uitgeoefend wordt. Hierdoor zal in veel gevallen de fles eerst vervormen (uitzetten) en vervolgens scheuren of openbarsten. De inhoud, die in vloeibare vorm in de fles zit, zal dan ineens vrijkomen. Dit verschijnsel wordt een BLEVE (Boiling Liquid Expansion Vapour Explosion) genoemd. Dit verschijnsel is zo krachtig dat in veel gevallen de fles als een spreekwoordelijk ongeleid projectiel weggeslingerd wordt. Bij een brand vormt dit een ernstige bedreiging voor hulpverlenend personeel.

  BP Gas Light bij brand

  De Lichtgewicht BP fles toont een geheel ander gedrag bij brand. Uitgaande van sterke opwarming zal niet alleen het gas in de fles sterk uitzetten maar zal ook het materiaal "zachter" worden. De combinatie druk en temperatuur zorgt ervoor dat er minuscuul kleine gaatjes in de wand van de fles komen. Hierdoor blaast de fles als het ware af. Het product komt vrij en zal verbranden maar er vindt geen BLEVE plaats. Er is min of meer sprake van een zelfregulerend gedrag ofwel "gecontroleerd uitbranden". Brandtests in een speciale houder laten zien dat de fles niet volledig uitbrandt maar gewoon blijft staan in de houder. Ook de kunststof buitenmantel is na de brandtest verdwenen maar de cocon staat nog steeds los in de beugel.

  Verlenging van de keurtermijn

  TUV certificering
  In november 2008 is door de TüV-Süd Industrie Services dekeurtermijn voor de BP Gas Lightverlengd van 5 jaar naar 10 jaar. Een bewijs dat de hoogste officiële en toonaangevende autoriteiten op dit gebied ook overtuigd zijn van de betrouwbaarheid en veiligheid van de BP Gas Light.

  Copyright © 2010 Brandsmalastechniek. All Rights Reserved.